Badanie Vegatestem, wieloletni specjalista

 

To coś sprzedaje się w sklepach...

 

[5.01.2013] Autentyczne: POMIDOR-HYBRYDA (sic?)
Czy to polskie TOMATO-GATE?


Zdjęcia poniżej są autentyczne – zrobiłam je osobiście w piątek, w dniu 4 stycznia 2013 roku.
Hanna Kotwicka, Wydawnictwo PULSAR


__

Trzy pomidory zostały zakupione w niedzielę, 30 grudnia 2012 roku, w markecie w Piasecznie. Dwa z nich zostały zjedzone następnego dnia, ostatni był przechowywany w lodówce, w całości, w chłodnym miejscu, bez dostępu światła.
W piątek rano, 4.01.2013, przy śniadaniu został rozkrojony i... SZOK! Myśl – żywe kłębiące się robaki (sic!)
Ale nie były to robaki, lecz kiełkujące pędy z blado zielonkawymi listkami! Jak to możliwe? – Wewnątrz całego, zdrowego, nierozkrojonego i nieuszkodzonego pomidora?
Bez dostępu światła?...
 
Wygląda to KOSZMARNIEeee!


__

__



W dniu 5 stycznia br. zdjęcia pomidora rozesłałam mailem m.in. do:
● Fundacji ICPPC ● PRO-ECO
● Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi ● Ministerstwa Zdrowia ● Posłów i europosłów ze wszystkich formacji
● Telewizji, redakcji „Fakt” i „GW” ● Agencji PAP
● oraz za Waszą radą, w dn. 7.01. do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
z apelem o wyjaśnienie. O wszystkim będziecie informowani na bieżąco.

► Sprawa wymaga NAGŁOŚNIENIA, dlatego rozsyłajcie zdjęcia dalej przez Internet.


Co to właściwie jest: pomidor jadalny czy niejadalny?

Nie wiadomo, może jest to produkt GMO, może dzieło inżynierii genetycznej (gorsza od GMO) – efekt hodowli hormonalnej, a może rzeczywiście bardzo inwazyjna chemia. Tak czy inaczej wieje zgrozą. Nasuwa się pytanie: w jakim kierunku to zmierza?

Już dziś można współczuć małym dziewczynkom, które kiedyś będą chciały być matkami.
Czy w przyszłości kobiety będą rodzić normalne ludzkie dzieci. Oby nie kogoś na podobieństwo ludzi, tylko że z wyrastającymi z uszu gałęziami albo pędami zamiast włosów lub bananem w miejscu nosa.

Zwracam się też do Was, Internauci!

Weźcie ster w swoje ręce, przejmijcie współodpowiedzialność za Naturę i wszystko, co w nas jeszcze naturalne i ludzkie.

źródło: http://www.maya.net.pl/opinie.php?LANG=pl&sub=listy&id=594

Zespół IGYA dotarł do wytłumaczenia tego zjawiska:

- Kiełkowanie nasion wewnątrz owoców wynika z nieprawidłowego przechowywania - mówi Jacek Dyśko z Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach. - Sugeruje to, że pomidor długo leżał w cieple i wilgoci lub zbyt długo wisiał na roślinie.

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/367520,pomidor-zdazyl-w-sklepie-wypuscic-kielki,id,t.html

Komentarze  

# nchm 2013-01-22 19:11
:lol: Mieszkam w nie dużym miasteczku na Dolnym Śląsku, u nas przez całe lato i jesień nie udało się kupić innych pomidorów,nawet te z gospodarstw tzw ekologicznych, po rozkrojeniu od strony ogonka wewnątrz miały " twarde ,białe patyczki". Wszyscy sprzedawcy odpowiadali to teraz taka odmiana pomidorów. Nawet kupowane na targu pomidory miały to samo.
Odpowiedz
# matius 2013-02-22 08:14
hehe jaka histeria :lol: nie jedzcie pomidorów bo waszym dzieciom wyrosną z uszu gałęzie

ja rozumiem, ze w komentarzach trafiają się nawiedzeni ale żeby dawać to na główną stronę ;-)
Odpowiedz
# odpowiedź 2013-03-26 07:21
Ten pomidor to żadna hybryda. Może się tak zdarzyć z każdą odmianą pomidora ,że w środku kiełkują nasiona. Sa to zazwyczaj zaburzenia hormonalne. Przyczyną są czynniki technologiczne uprawy(np.zbyt niska temperatura lub wilgotnośc podłoża),a następnie powrót do warunków optymalnych. Pomidory kupione zimą(grudzień-m arzec)pochodzą najczęściej z Hiszpanii i Maroka i rosną w bardzo prymitywnych warunkach i zrywane są jako "zapalone" co odbija się na jakości i smaku. Zachęcam do kupowania polskich pomidorów zrywanych w pełnej fazie dojrzalości np. z firmy www.prostozkrzaczka.pl lub też innych.
Odpowiedz
# Wojox 2014-08-01 20:45
Wg. mojej oceny, proszę bez śmiechu, to efekt dostającego się promieniowania kosmicznego. Coraz więcej jest teraz przyspieszonych cykli w przyrodzie. Tak jakby reagowały na jakiś impuls z zewnątrz. Wszyscy myślą że świat dookoła nas jest przypadkowy i "oddzielony". A to nie prawda, trzeba dodać także iż ludzie przeginają z wszelkimi rodzajami fal, komórki, wi-fi, umts i inne cuda zapewne wprowadzają rostrój w tym także w świecie roślin.
Odpowiedz
# Sung 2015-08-12 01:56
Pięknie napisane.. trudno się nie zgodzić.
Odpowiedz
# Ppg 2016-09-24 14:15
Hahaha, to przez nieodpowiednie przechowywanie. Normalnie nasiona kiełkują w gnijącym pomidorze ponieważ rozkłada się związek zapobiegający kiełkowaniu, ale właśnie wahania temperatury, wilgotności, światło może dać podobny efekt i z pozoru zdatny do spożycia pomidor zakiełkuje!
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Oczyszczanie organizmu enzymami Bołotowa

 

oczyszczanie organizmu i leczenie raka według Huldy Clark

 

Katalog częstotliwości pasożytów wg Rife Clark i innych

 

Leczenie raka według Lebiediewa