Badanie Vegatestem, wieloletni specjalista

 

Antyrakowa dieta Johanny Budwig





Johanna Budwig urodziła się 30 września 1908 roku, a zmarła 19 maja 2003 roku. Przeszła do historii nauki jako wielkiej klasy biochemik, wybitna specjalistka i ekspertka w dziedzinie biochemii tłuszczy i nasyconych kwasów tłuszczowych, farmakolog, lekarz i doktor nauk chemicznych. Za jej badania siedmiokrotnie nominowano ją do Nagrody Nobla.

Po trzydziestoletnich badaniach Johanna Budwig odkryła, że we krwi ludzi chorych na ostatnie stadia raka absolutnie zawsze występuje niedobór najważniejszych składników esencjonalnych, substancji nazywanych fosfatydami i lipoproteinami. Krew ludzi zdrowych zawsze zawiera te składniki w wystarczającej ilości. Przy ich niedoborze komórki rakowe zaczynają lawinowo się rozmnażać.

Analiza krwi u chorych na nowotwór wykazała obecność dziwnej zielonkawo-żółtej substancji zamiast zdrowej czerwonej krwi z obecnością hemoglobiny transportującej tlen, co wyjaśniało anemię i osłabienie chorych na raka.

 

 



To nieoczekiwane odkrycie doprowadziło Budwig do jej teorii. Odkryła, że stosując naturalne produkty żywnościowe w ciągu trzech miesięcy nowotwór zaczął się zmniejszać. Dziwne zielonkawe składniki krwi zaczynały znikać, a zamiast nich pojawiały się zdrowe czerwone krwinki z fosfatydami i lipoproteinami.



Osłabienie i anemia ustępowały, a wracała energia życiowa. Objawy raka, dysfunkcji wątroby i cukrzycy całkowicie znikały.



Doktor Budwig odkryła naturalny sposób uzupełniania ważnych dla życia kwasów esencjonalnych u chorych cierpiących na ich niedobór we krwi.



Proste połączenie dwóch produktów może nie tylko odegrać rolę zapobiegawczą odsuwającą w czasie groźbę choroby, lecz również wyleczyć tych, którzy już chorują.



Połączenie oleju lnianego tłoczonego na chłodno z twarogiem domowym dało pozytywne skutki tam, gdzie większość klasycznych lekarstw nie było w stanie pomóc. Po 10 latach szczegółowych badań klinicznych zastosowanie w diecie „protokołu Budwig” jak go później nazwano, dowiodło swej wartości terapeutycznej w zapobieganiu i leczeniu raka, zawału mięśnia sercowego, miażdżycy tętnic, dysfunkcji wątroby, leczeniu choroby wrzodowej, zapalenia stawów, wykwitów skórnych, chorób zwyrodnieniowych związanych z wiekiem oraz schorzeń autoimmunologicznych.



Dieta składająca się z dwóch łyżek stołowych oleju lnianego i filiżanki twarogu z powodzeniem stosowana była w Europie, a w 1990 roku onkolog doktor Roehm oświadczył, że dieta ta daje najlepsze skutki spośród wszystkich diet stosowanych na świecie.



Budgwig w swych badaniach ujawniła fatalne skutki stosowania „złych” tłuszczy dla zdrowia, w szczególności szeroko stosowanej metody hydrogenizacji (uwodornienia), którego przykładem jest produkcja margaryny stanowiącej produkt niezwykle niebezpieczny dla ludzi z ryzykiem choroby onkologicznej.



Poglądy naukowe i opinie Budwig narażone były przez całe jej życie na ataki, a następnie zmowę milczenia ze strony oficjalnej medycyny powiązanej wzajemnymi interesami z przemysłem farmakologicznym i żywieniowym.



Jak wspomniał Cliff Beckwith, były pacjent Budwig, który przez 10 lat znajdował się pod jej obserwacją z powodu raka prostaty, udokumentowano około 1000 historii skutecznego wyleczenia raka.



Lecz przemysł farmakologiczny i onkologiczny ignorował wszelkie osiągnięcia Budwig. Poza tym jej wnioski naukowe mogły wyrządzić poważną szkodę przemysłowi spożywczemu specjalizującemu się w produkcji tłuszczy.



Budwig uważała, że niedopuszczalne jest stosowanie jakichkolwiek postaci olejów rafinowanych, tak zwanych sztucznych tłuszczy (margaryna, majonez) uzyskiwanych w rezultacie hydrogenizacji lub częściowej hydrogenizacji. Wszystkie te tłuszcze są odrzucane przez organizm, mięsień sercowy i prowadza do różnych zaburzeń nawet na poziomie komórkowym. Do szkodliwych tłuszczy Budwig zaliczała również tłuszcze nienasycone wykorzystywane do produkcji wyrobów cukierniczych.



Jej zdaniem dopuszczalne do spożycia węglowodany, to te, które zawierają naturalny cukier: jabłka, figi, gruszki, winogrona. Nie wolno spożywać cukru rafinowanego pod żadną postacią, makaronów, białego chleba, tłustego mięsa, produktów smażonych i konserwowanych.



Każdy kto pragnie zachować zdrowie powinien codziennie spożywać co najmniej 100g twarogu z 5g oleju lnianego.



Zgodnie z dietą Budwig, śniadanie może zawierać miód zmieszany w blenderze z naturalnym olejem lnianym wyciskanym na zimno (olej taki należy przechowywać wyłącznie w lodówce), niewielka ilością świeżego mleka (niestety jest to produkt trudno dostępny), i świeżego ziarnistego twarogu. Dopuszczalne jest dodanie orzechów (z wyjątkiem orzecha ziemnego) i niewielkiej ilości świeżych owoców sezonowych.



W Niemczech stosowano opatentowany skład pod nazwą Linomel, będący mieszanką mrożonego zmielonego lnu, miodu i mleka w proszku. Linomel z dodatkiem zblendowanej mieszanki lub po prostu wyżej wymieniona zblendowana mieszanka powinna być spożyta w ciągu 10 minut od przygotowania. W przeciwnym razie występuje utlenienie produktu przez co staje się on szkodliwy dla zdrowia.



Należy zauważyć, że Johanna Budwig w ciężkich przypadkach chorobowych stosowała mieszankę 42g oleju lnianego (3 łyżki stołowe) na 100g świeżego twarogu. W codziennej praktyce, jeśli stosujemy to połączenie produktów w charakterze profilaktyki, wykorzystuje się mniejsza ilość oleju lnianego i większą ilość twarogu.


Oczyszczanie organizmu enzymami Bołotowa

 

oczyszczanie organizmu i leczenie raka według Huldy Clark

 

Katalog częstotliwości pasożytów wg Rife Clark i innych

 

Leczenie raka według Lebiediewa