Badanie Vegatestem, wieloletni specjalista
Słodki karmel używany do barwienia ciemnego pieczywa i nadawania smaku słodyczom używany jest również do produkcji mrożonych kotletów mielonych. Współczesny przemysł spożywczy idzie na skróty produkując karmel z amoniaku i sacharozy. Powstaje wówczas karmel amoniakalny, który możesz znaleźć w ciemnym pieczywie, sosie sojowym, ciastkach, dżemach, czekoladzie i deserach mlecznych. Zawiera on tetrahydroksybutyloimidazol powodujący spadek poziomu limfocytów poprzez blokowanie enzymu kierującego działaniem limfocytów T nie pozwalając białym krwinkom dotrzeć do miejsc, w których są najpotrzebniejsze. W efekcie zmniejsza się odporność organizmu, do którego wnikają wirusy, bakterie i pasożyty.

Komentarze  

# Zocha 2012-10-10 09:12
no ciekawe, ciekawe :) ja tam pochłaniam słodyczki i jestem całkiem zdrowa :)) choć teraz pewnie przy każdym batoniku będe sie zastanawiać, czy przez to jutro nie zachoruję :) i wiem, że to moze troche glupie, ale widzialam ostatnio dyskusje na temat tego, ze slodycze moga powodowac tez owsiki. (http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/74/s%C5%82odycze-a-robaki/) czy to moze byc prawda?
Odpowiedz
# marcin11 2012-11-19 11:07
cukier nie zamienia się magicznie w robaka :) Jest za to pożywką dla nich, jeśli juz jest się zaatakowanym przez helminty
Odpowiedz
# juzek 2014-09-06 05:36
Trucicielstwo żydów-okupantów swiata
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Oczyszczanie organizmu enzymami Bołotowa

 

oczyszczanie organizmu i leczenie raka według Huldy Clark

 

Katalog częstotliwości pasożytów wg Rife Clark i innych

 

Leczenie raka według Lebiediewa