Dodatki do żywności
Bambus w szynce
- Szczegóły
- Czynniki chorobotwórcze
- Opublikowano: piątek, 27 marzec 2009 18:19
Wywiad z inspektorem kontrolującym jakość żywności zamieszczony w Dużym Formacie (Gazeta Wyborcza)
Czytaj więcej: Bambus w szynce
Napisz komentarz (1 Komentarz)Film - rakotwórczy aspartam
- Szczegóły
- Czynniki chorobotwórcze
- Opublikowano: środa, 13 sierpień 2008 15:09
Film dokumentalny o aspartamie, słodziku dodawanym powszechnie do żywności. Dlaczego do tej pory nie wycofano go z użycia?
Czytaj więcej: Film - rakotwórczy aspartam
Napisz komentarz (0 Komentarzy)Aspartam - szczury od niego zdechły, my go jemy i pijemy
- Szczegóły
- Czynniki chorobotwórcze
- Opublikowano: środa, 13 sierpień 2008 12:46
Istnieje już wiele badań poświadczących, że aspartam, który jest stosowany również w tzw. „zdrowej żywności” jako zamiennik cukru jest szkodliwy, a nawet rakotwórczy. Niestety, od kilku lat w tej sprawie nic się nie dzieje. Zmowa milczenia? Pozostaje jedynie informowanie społeczeństwa o szkodliwości aspartamu.
Czytaj więcej: Aspartam - szczury od niego zdechły, my go jemy i pijemy
Napisz komentarz (0 Komentarzy)